Uncategorized

Apple – historiamme menestyksekkäin yritys

Applen tarinasta ja toimintatavoista saatetaan olla hyvinkin paljon eri mieltä, sillä heidän tuotteensa on jakanut mielipiteitä jo useamman kymmenen vuoden ajan. Applen alkuperäisistä perustajista Steve Jobs on varmasti yksi aikamme kiistellyimmistä neroista, sillä miehellä ei ollut kovin suosiollinen asema ihmisten silmissä, mutta yritystä hän osasi johtaa.

Applen tuomat innovaatiot näkyvät lähes jokaisella osa-alueella, jokapäiväisessä elämässämme. Oli se sitten auton ajotietokonetta, iPadia, iPhonea, tai vaikkapa suosittuja Macbookkeja. Kaikki Applen laitteita yhdistää se, että ne yksinkertaisesti toimivat. Hyvin harvoit joudut esimerkiksi Macbookkisi kanssa tuskailemaan erilaisten ongelmien kanssa, koska koneen suorityskyky on aivan toista luokkaa, kuin vaikkapa esimerkiksi Windows-pohjaisissa tietokoneissa. Macbookit eivät esimerkiksi tarvitse erillistä viruksentorjuntaa, sillä koneen kyky suodattaa koneellesi pyrkivää haitallista materiaalia on niin kehittyneellä tasolla, että se päivittyy automaattisesti järjestelmäpäivitysten mukana.

Sama pätee myös älypuhelimeen, jossa Applen kaikkien aikojen suosituin tuote iPhone, loistaa selkeästi kärjessä verrattuna muihin kilpailijoihin. IPhonet ovat siitä omituisessa asemassa, että vaikka ne ei välttämättä suorituskyvyllisesti pärjää esimerkiksi Samsungille, Apple on onnistunut saamaan niin vankkumattoman aseman kuluttajiensa keskuudessa, ettei ihmiset lähde puhelintaan herkästi vaihtamaan. Osasyy tälle on nerokkaasti toteutettu järjestelmä, jossa ihmiset pystyvät saumattomasti siirtämään tietoja eri Apple-laitteiden välillä. Apple TV, iPadit, iPhonet, sekä Macbookkisi toimivat uskomattomassa harmoniassa toistensa kanssa ja tiedonsiirto näiden laitteiden välillä on tehty jopa koukuttavan helpoksi.

Applen uutuuksia

Perinteisissä, joka vuonna järjestettävissä teknologiamessuissa yleisin puheenaihe on yleensä Applen julkistukset. Toistaiseksi uusin tiedossa oleva puhelin Applelta on iPhone X, mutta julkisuuteen on levinnyt villejäkin huhuja siitä, että seuraava puhelin tulisi mullistamaan heidän koko mallistonsa. Toistaiseksihan Applen kaikki älypuhelimet ovat hyvin samankaltaisia, sekä saman kokoisia kuin edeltäjänsäkin. On toki poikkeuksiakin, sillä esimerkiksi iPhoneista on yleensä saatavilla ns. “plus” mallin versio, joka on huomattavasti suuremmalla näytöllä varustettu älypuhelin. Plus-mallien ongelmat rajoittuvat yleensä laitteen kömpelöön kokoon, sillä sitä voi olla jopa vaikea pitää kädessään.

Autoalalla kuhistaan myös Applen uutuuksista, sillä jo vuoden 2017 puolella he ovat aloittaneet iOS käyttöjärjestelmänsä integroimisen uusimpiin automalleihin, esimerkiksi Nissanin ja Toyotan autoihin. Tämä käytännössä mahdollistaa sen, että pystyt integroimaan älypuhelimesi toiminnot täydellisesti autosi kanssa, joka saattaa esimerkiksi pelkääjän paikalla istuvalle henkilölle tarkoittaa nautinnollisempia ajohetkiä, sillä pystyt esimerkiksi pelaamaan ajotietokoneen kautta netin kautta toimivia pelejä. Yksi suosituimpia pelejä onkin vuodesta 2017 lähtien ollut erilaiset, muun muassa tällä sivustolla esiteltyjen nettikasinoiden, tarjoamat kolikkopelit, joita pystyy siis nykypäivänä pelaamaan autonkin kyydissä, ilman että kulutat puhelimesi akkua!

Applen markkina-arvo

Vuoden 2018 puolella sijoitusanalyytikot ovat heitelleet ilmaan väitteitä, jossa Applen maailmanlaajuinen arvo voisi nousta jopa yli biljoonan. Tämä on käsittämättömän suuri luku, jota kukaan muu yhtiö maailmassa ei ole koskaan saavuttanut. Applen osakkeiden hinnat ovat jo pitkään liikkuneet 200-300 dollarin välissä, joka on luonnollisesti äärimmäisen kallis hinta vanhasta osakkeesta, jonka noususuhdanteet ovat hyvin herkkiä vaihtelulle. Kilpailijoista heidän ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä Samsung ei tähänkään päivään mennessä ole onnistunut samanlaiseen kuluttajan “koukuttamiseen”, mitä Apple on tehnyt jo 1990 luvulta asti.

Macbook vs. PC

Kumpi tuli ensin, muna vai kana. Macbook v PC vastakkainasettelu on vähintään yhtä vaikea pulma ratkaistavaksi, sillä molemmilta puolilta löytyy käyttäjäkuntaa, jotka vannovat oman laitteensa nimeen. Yksi asia näitä kahta konetta on kuitenkin erottanut jo alusta asti ja se on pelien pelaaminen. Macbook ei ole rakennettu siten, että se jaksaisi pyörittää raskaista videopelejä, vaikka sillä pystyykin vaativia kuvankäsittelyohjelmia pyörittämään. PC:llä on aina ollut vankkumaton asema pelikoneiden ykköstähtenä, eikä tälle todennäköisesti ole tulossa muutosta tulevaisuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *